Настаняване

Информация за туристическите комплекси, хотелите и къщите за гости на територията на град Трявна.

Tранспорт

Информация за таксиметрови услуги, разписание на автобусния транспорт.

Туристическа информация

Работно време: зимно (от ноември до март) – от 9 до 17 ч. всеки ден; лятно (от април до октомври) – от 9 до 19 ч. всеки ден.

Медицинска помощ и аптеки

Информация за лечебните заведения и аптеките на територията на град Трявна.

Автосервизи

Информация за автосервизите и пътна помощ на територията на град Трявна.
Пълен списък на новините

Община Трявна възобнови идеята в региона да бъдат построени ски писти
22.11.2017 БНТ
Община Трявна възобнови идеята отпреди 10 години в региона да бъдат построени ски писти. Кметът Дончо Захариев е заявил намерението в Министерството на околната среда и водите и е получил одобрение.

Общият устройствен план за ски зоната е разработен точно преди 10 години. Той обхваща около 450 хектара в района под връх Българка и предвижда две писти и влекове. Според кмета на Трявна реализирането на идеята е изключително важно туризма в региона.
               

В брой 41 в. „Тревненска седмица“ четете
21.11.2017
ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТА ОБНОВЕНАТА ПАМЕТНА ПЛОЧА НА ЯНКО МУСТАКОВ -
Изцяло обновена паметна плоча бе поставена на фасадата на някогашния роден дом на Янко Мустаков в Трявна. Името на композитора се свързва освен с Трявна и със Свищов, където той работи и основава първия български хор. През тази година се навършват 175 години от рождението на именития тревненец. А през 2018 – та ще се навършат 150 години от създаването на Първи български хор, носещ името на Янко Мустаков. Двете годишнини дават повод на наследниците на хоровото изкуство в Свищов да засвидетелстват своята признателност към Янко Мустаков за музикалното си наследство и да увековечат делото му. Така се ражда идеята да се съберат средства, с които да се обнови паметната плоча на композитора.        

В брой 40 в. „Тревненска седмица” четете
14.11.2017
ОБЩИНА ТРЯВНА Е ГОТОВА ЗА ЗИМНИЯ СЕЗОН
Заседава Общинския оперативен щаб - Община Трявна има готовност за осигуряване на нормални условия за работа и живот при зимни условия. Това стана ясно на заседание на Общинския оперативен щаб за работа при зимни условия за сезон 2017 – 2018. Заседанието се проведе на 09.11.2017г.
В него взеха участие заместник председателят на Общинския съвет за сигурност и на Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия – Николина Николова – зам. кмет на Община Трявна, Михаил Минчев - секретар на Общинския съвет за сигурност, представители на РСПБЗН, РПУ – Трявна, МБАЛ „Теодоси Витанов”; филиал за „Спешна медицинска помощ”; „ВиК”; „Енерго – про”, кмета на кметство Плачковци, представителите на фирмите, изпълнител на обществената поръчка за зимно почистване, и кметските наместници.
               

Откриване на обновена паметна плоча на Янко Мустаков
14.11.2017 Община Трявна
На 17 ноември 2017 г. в гр. Трявна ще бъде открита обновената паметна плоча на Янко Мустаков върху сградата, където някога е била родната му къща – ул. „Ангел Кънчев“ № 73. 

Програма на тържеството


16.30 часа, ул. „Ангел Кънчев“ № 73
- Приветствие от г-н Дончо Захариев – кмет на община Трявна
- Приветствие от г-н Генчо Генчев – кмет на община Свищов
- Откриване на обновената плоча от кметовете на двете общини
- Изпълнения на Първи български хор „Янко Мустаков“ – Свищов и Мъжки хор на моряците-ветерани „Христо Манолов“ – Варна.
- Поднасяне на цветя

В брой 39 в. „Тревненска седмица“ четете
07.11.2017
ОБЩИНА ТРЯВНА ПУСКА НОВА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА СКЕНЕРА
Изменя се само едно от условията - На последното заседание на Общински съвет Трявна бе взето решение за изменение условията за обществена поръчка чрез открита процедура по реда на закона за Обществените поръчки с предмет: „Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация и гаранционно обслужване на един брой нов компютърен томограф за нуждите на МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов” ЕООД гр. Трявна, чрез финансов лизинг за срок от 60 месеца /пет години/”. Изменението, което направиха общинските съветници касае само графата за гаранционно обслужване. При провеждане на предходната Обществена поръчка в условията бе записано гаранционно обслужване равно на лизинговия период, а именно пет години. След проучвания обаче се оказва, че такъв гаранционен срок не предлага нито една от фирмите, които се занимават с подобна апаратура.               


Пълен списък на новините
Пълен списък на новините

Може би откриха аржентинската подводница
22.11.2017 cross.bg
Американски военен самолет, участващ в издирването на изчезналата аржентинска подводница, откри на дъното на океана обект, излъчващ топлина. По информация на местни медии е засечен метален обект на дълбочина 70 метра и на разстояние 300 км от бреговете на аржентинската провинция Чубут. Към...

Германските власти проверяват щателно всички пътници на самолети от Гърция
22.11.2017 cross.bg
Щателно се проверяват всички пътници, пътуващи от Гърция към летищата в Германия, съобщава БНР. Гърците изразяват недоволство и настояват за незабавно сваляне на ограниченията. В Атина коментират, че Германия проявява недоверие към гръцките гранични власти. До Европейската комисия достигна ...

Над 13 милиона сирийци се нуждаят от хуманитарна помощ
22.11.2017 cross.bg
Повече от 13 млн. сирийци се нуждаят от помощ, въпреки относителното намаляване на насилието в тяхната разкъсана от война държава през последните месеци, съобщи ООН. Над 330 000 души са убити, след като конфликтът избухна през март 2011 г. с антиправителствени протести и това наложи разселва...

Американски военен самолет с 11 души на борда се разби край Япония
22.11.2017 cross.bg
Американски военен самолет с 11 души на борда се е разбил във Филипинско море, предава AFP. Инцидентът се е случил в момент, в който машината се е връщала обратно към самолетоносача „Роналд Рейгън", поясниха военните на САЩ. „Самолет на Военноморския флот на САЩ с 11 души на борда - екипаж ...

САЩ започват да бомбардират лабораториите за хероин в Афганистан
22.11.2017 cross.bg
Военната авиация на САЩ отваря нов фронт на войната си в Афганистан и ще бомбардира фабриките за обработка на хероин, хвърляйки хиляди допълнителни бомби, но експертите предупреждават, че това крие риска да настрои местното население срещу Вашингтон , предава "Франс прес", цитирана от "Фокус...


Пълен списък на новините

Прогноза за времето в региона

    След 1 денСлед 2 дниСлед 3 дниСлед 4 дниСлед 5 дни
Велико Търново
Макс: 23 C°
Мин:  11 C°

Макс: 28 C°
Мин:  14 C°

Макс: 28 C°
Мин:  16 C°

Макс: 31 C°
Мин:  16 C°

Макс: 26 C°
Мин:  13 C°
Габрово 8 C°
Макс: 9 C°
Мин:  3 C°

Макс: 13 C°
Мин:  1 C°

Макс: 12 C°
Мин:  1 C°

Макс: 10 C°
Мин:  2 C°

Макс: 11 C°
Мин:  2 C°
Стара Загора 6 C°
Макс: 13 C°
Мин:  2 C°

Макс: 14 C°
Мин:  1 C°

Макс: 13 C°
Мин:  3 C°

Макс: 13 C°
Мин:  3 C°

Макс: 13 C°
Мин:  4 C°


Прогноза за цялата страна

реклама