Skip Navigation LinksНачало | Новини | Новини за Трявна

Новини за Трявна


Страница >  12345

Община Трявна възобнови идеята в региона да бъдат построени ски писти
22.11.2017 БНТ
Община Трявна възобнови идеята отпреди 10 години в региона да бъдат построени ски писти. Кметът Дончо Захариев е заявил намерението в Министерството на околната среда и водите и е получил одобрение.

Общият устройствен план за ски зоната е разработен точно преди 10 години. Той обхваща около 450 хектара в района под връх Българка и предвижда две писти и влекове. Според кмета на Трявна реализирането на идеята е изключително важно туризма в региона.
               

В брой 41 в. „Тревненска седмица“ четете
21.11.2017
ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТА ОБНОВЕНАТА ПАМЕТНА ПЛОЧА НА ЯНКО МУСТАКОВ -
Изцяло обновена паметна плоча бе поставена на фасадата на някогашния роден дом на Янко Мустаков в Трявна. Името на композитора се свързва освен с Трявна и със Свищов, където той работи и основава първия български хор. През тази година се навършват 175 години от рождението на именития тревненец. А през 2018 – та ще се навършат 150 години от създаването на Първи български хор, носещ името на Янко Мустаков. Двете годишнини дават повод на наследниците на хоровото изкуство в Свищов да засвидетелстват своята признателност към Янко Мустаков за музикалното си наследство и да увековечат делото му. Така се ражда идеята да се съберат средства, с които да се обнови паметната плоча на композитора.        

В брой 40 в. „Тревненска седмица” четете
14.11.2017
ОБЩИНА ТРЯВНА Е ГОТОВА ЗА ЗИМНИЯ СЕЗОН
Заседава Общинския оперативен щаб - Община Трявна има готовност за осигуряване на нормални условия за работа и живот при зимни условия. Това стана ясно на заседание на Общинския оперативен щаб за работа при зимни условия за сезон 2017 – 2018. Заседанието се проведе на 09.11.2017г.
В него взеха участие заместник председателят на Общинския съвет за сигурност и на Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия – Николина Николова – зам. кмет на Община Трявна, Михаил Минчев - секретар на Общинския съвет за сигурност, представители на РСПБЗН, РПУ – Трявна, МБАЛ „Теодоси Витанов”; филиал за „Спешна медицинска помощ”; „ВиК”; „Енерго – про”, кмета на кметство Плачковци, представителите на фирмите, изпълнител на обществената поръчка за зимно почистване, и кметските наместници.
               

Откриване на обновена паметна плоча на Янко Мустаков
14.11.2017 Община Трявна
На 17 ноември 2017 г. в гр. Трявна ще бъде открита обновената паметна плоча на Янко Мустаков върху сградата, където някога е била родната му къща – ул. „Ангел Кънчев“ № 73. 

Програма на тържеството


16.30 часа, ул. „Ангел Кънчев“ № 73
- Приветствие от г-н Дончо Захариев – кмет на община Трявна
- Приветствие от г-н Генчо Генчев – кмет на община Свищов
- Откриване на обновената плоча от кметовете на двете общини
- Изпълнения на Първи български хор „Янко Мустаков“ – Свищов и Мъжки хор на моряците-ветерани „Христо Манолов“ – Варна.
- Поднасяне на цветя

В брой 39 в. „Тревненска седмица“ четете
07.11.2017
ОБЩИНА ТРЯВНА ПУСКА НОВА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА СКЕНЕРА
Изменя се само едно от условията - На последното заседание на Общински съвет Трявна бе взето решение за изменение условията за обществена поръчка чрез открита процедура по реда на закона за Обществените поръчки с предмет: „Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация и гаранционно обслужване на един брой нов компютърен томограф за нуждите на МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов” ЕООД гр. Трявна, чрез финансов лизинг за срок от 60 месеца /пет години/”. Изменението, което направиха общинските съветници касае само графата за гаранционно обслужване. При провеждане на предходната Обществена поръчка в условията бе записано гаранционно обслужване равно на лизинговия период, а именно пет години. След проучвания обаче се оказва, че такъв гаранционен срок не предлага нито една от фирмите, които се занимават с подобна апаратура.               

В брой 38 на в. „Тревненска седмица“ четете
31.10.2017 в. „Тревненска седмица“
ТРЕВНЕНСКИЯ САМОДЕЕН СЪСТАВ ИЗНЕСЕ ПОСТАНОВКА В РУСКИЯ КУЛТУРНО – ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР В СОФИЯ
Постановката „Жена ни е… светица” гостува в Руския културно – информационен център в София. Инициативата е на Община Трявна, съвместно с директора на Руския културно – информационен център – Павел Журавлев.
За втори пореден път през месец октомври вратите на Руския културно – информационен център се отварят, за да посрещнат Трявна – нейното творчество и изкуство.
Сътрудничеството между Община Трявна и Руския културно – информационен център се зароди още по време на „Дни на дърворезбата 2017”, когато на посещение в града ни бе директорът му - Павел Журавлев.
Така месец октомври превърна Руския културно – информационен център в средище на Трявна. След представянето на изложба творби на възпитаници на НГПИ „Тревненска школа”, градът ни отново гостува, но този път с постановката „Жена ни е светица”. На 27 – ми октомври тревненският самодеен състав към НЧ „Пенчо Славейков 1871” изнесе представление и успя да събере представители на софийската общност и десетки тревненци, извън града ни.

В брой 37 на в. „Тревненска седмица“ четете
24.10.2017 в. „Тревненска седмица“
МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА КОМУНИКАЦИЯ И ТВОРЧЕСТВО БЕ ОТКРИТ В СЛАВЕЙКОВОТО УЧИЛИЩЕ - „Славейковото училище е училище с дълга традиция, натрупало много години на гърба си, но независимо от натрупаните години, нашето училище се старае да бъде модерно и да дава качествено образование на нашите деца. Именно този стремеж породи идеята за изграждане на този център, в който децата ни да се събират, да обменят идеи да дебатират и да работят по училищни проекти и този център вече е факт. „ – с тези думи директорът на СУ „Петко Рачев Славейков” – Гергана Ганчева даде официалния старт на функциониране на новият Училищен център за комуникация и творчество.

На 6 октомври 2017 г. (петък) работещите в ЕМКО излизат отново на протест в София
05.10.2017
emko-protest-6-10-2017.jpgВ петък, 6.10.2017, работниците и служителите на „ЕМКО“ ООД - Обособено производство – площадки гр. Трявна и с. Белица отново излизат на протест в София пред зала Света София (бившия Партиен дом)

Начален час на протеста 14.00 часа.Работещите в ЕМКО отново на протест в София
28.09.2017
В понеделник, 2.10.2017, работниците и служителите на „ЕМКО“ ООД - Обособено производство – площадки гр. Трявна и с. Белица отново излизат на протест в София пред зала Света София (бившия Партиен дом)

Начален час на протеста 12.00 часа.

В отворено писмо до меддите през седмицата, работещите във фирмата заявиха:

"В продължение на няколко месеца, ние, работниците и служителите на „ЕМКО“ ООД, сме принудени да протестираме срещу целенасочените и репресивни действия на държавни органи срещу нас. Подложени сме на тенденциозни и нескончаеми проверки, целящи нашето унищожение. Считаме, че е абсолютно невъзможно всички проверяващи институции в българската държава „случайно“ да решат да ни проверят едновременно.
Убедени сме, че действията срещу нас са организирани на високо държавно ниво и целят нашето унищожение като икономически субект, конфискуването и разпродаването на нашата продукция.
Категорично сме сигурни, че обещаното връщане на нашия Лиценз няма да се състои на 6.10.2017 г. Наредено е ежедневно да ни бъдат изпращани нови проверяващи, които да ни квалифицират като нарушители!
"

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МЕДИИТЕ
28.09.2017

УВЕДОМЛЕНИЕ

за
провеждане на протестен митинг на работниците и служителите на „ЕМКО“ ООД - Обособено производство – площадки гр. Трявна и с. Белица

Уважаеми представители на медиите,
В продължение на няколко месеца, ние, работниците и служителите на „ЕМКО“ ООД, сме принудени да протестираме срещу целенасочените и репресивни действия на държавни органи срещу нас. Подложени сме на тенденциозни и нескончаеми проверки, целящи нашето унищожение. Считаме, че е абсолютно невъзможно всички проверяващи институции в българската държава „случайно“ да решат да ни проверят едновременно.
Убедени сме, че действията срещу нас са организирани на високо държавно ниво и целят нашето унищожение като икономически субект, конфискуването и разпродаването на нашата продукция. 
Категорично сме сигурни, че обещаното връщане на нашия Лиценз няма да се състои на 6.10.2017 г. Наредено е ежедневно да ни бъдат изпращани нови проверяващи, които да ни квалифицират като нарушители!

Страница >  12345

реклама